Barion Pixel

Tanácsadás

A hordozás a világ legegyszerűbb és legtermészetesebb csecsemőgondozási formája… kellene, hogy legyen!

A kisgyermekeket szüleik a világ kezdete óta karban (és népcsoportonként eltérő anyagokban és eszközökben) hordozzák. Az újszülött természetes lakhelye az édesanyja teste.
Az 19. században megjelenő babakocsival és távolságtartó gyermeknevelési modellel a hordozás, a testközelség háttérbe szorult, mely az idő során szinte teljesen kikopott az emlékezetből. Ma már nem divat a babakocsi, ahogy akkor, hanem normává vált, a hordozás pedig egy „új divathóbort” lett.

Pedig tanulmányok, tudományosan bizonyított tények is igazolják, hogy a testközelség megnyugtatja a babát, erősíti a kötődést a hordozó és a hordozott között, segíti az igény szerinti szoptatást, kedvezően hat a baba szociális fejlődésére, elősegíti a megfelelő csípőfejlődést. A hordozott csecsemők általában kevesebbet sírnak és nyugodtabbak, mint a nem hordozott társaik. Nem utolsó sorban tehermentesíti az szülők karjait, és csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulását.

Számtalan videó, írás található az interneten a különféle kendők és hordozók használatáról, melyek alapján alsajátíthatod a mozdulatokat akár egyedül is, de ha szeretnél biztosra menni, időt megtakarítani, szeretnéd, hogy jól rögzüljenek a mozdulatok és magad mellett tudnál egy segítő, szakértői kezet, akkor keress bátran!

Rátok, a Ti igényeitek szerint keresünk megoldást, és támogatlak egészen addig, amíg szükséged van rá!

Mind a(z) 7 találat megjelenítve